Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

 MULTIMEDIA

 OVERIG
Wat is Judo?
 
 
JUDO is een Japanse verdedigingssport. Judo werd door Jigaro Kano (1860-1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst jiu-jitsu. De pedagoog Kano beschouwde judo als een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro kano luidt: ‘Judo kun je alleen maar leren door het te doen’. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens.
  

  
Judo is ook een Olympische wedstrijdsport. Het judo kwam rond 1945 naar Europa. Het werd in Nederland populair toen Anton Geesink in 1961 wereldkampioen werd en in 1964 Olympisch goud won.
Judoka Wim Ruska won op de Olympische Spelen 1972 in München zowel het goud in de zwaargewicht-klasse als in de open klasse. Mark Huizinga is de derde Nederlander die op de Olympische Spelen (in 2000) een gouden medaille heeft gewonnen.
 

 Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website