Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

 MULTIMEDIA

 OVERIG
Wat is Nunchaku-do?


NUNCHAKU-DO is een vechtsport met de nunchaku. Deze bestaat uit twee stokjes die met een touw of ketting verbonden zijn. Het eeuwenoude handwapen dat grote populariteit verwierf door de flims van de legendarische vechtheld Bruce Lee. Rond dit dynamische en uiterst effectieve wapen is een zelfstandige wedstrijdsport ontwikkeld: ‘Nunchaku-do’.In België en Nederland wordt een geel met zwarte safety-nunchaku gebruikt die om veiligheidsredenen van schuimrubber gemaakt is. De sport telt vier onderdelen: de Kumite (één tegen één gevecht), Freestyle (showelement), de Kata (bepaalde serie technieken) en Jutsu (zelfverdediging).
   

Nunchaku-do kent 4 verschillende onderdelen: 

Kumite
Dit is het onderdeel waarbij men een één-tegen-ééngevecht levert met de nunchaku. Het doel is niet om elkaar knock-out te slaan maar om de tegenstander op bepaalde plaatsen te raken met de juiste techniek. Men draagt een helm en een toque en punten maakt men door elkaar te raken, dat mag op alle plaatsen, behalve onder de knie, in het kruis en op de nek/hals. Het is wel toegestaan de tegenstander op het hoofd raken, aangezien men een helm opheeft.


   
  filmpje-kumite allerkleinsten klik hier
  filmpje-kumite jeugd klik hier

 

 


Freestyle
Een freestyle duurt tussen de anderhalve en drie minuten, waarbij men niet gebonden is aan een te volgen serie technieken. Het gaat vooral om zo veel mogelijk 'show' te geven door de technieken met de nunchaku's perfect te beheersen. De jury velt haar oordeel op basis van de snelheid, het ritme, gebruik van twee nunchaku's en andere elementen.
 
Kata

Kata's zijn techniekseries die in een precieze volgorde achter elkaar moeten worden afgewikkeld. Het gaat er om dat je de overpakkingen mooi en correct uitvoert, dat je de nunchaku niet laat vallen en dat je het op een goede snelheid doet. De jury geeft hiervoor een beoordeling.  
Nunchaku-jutsu

Nunchaku-jutsu is de zelfverdedigingskunst met de nunchaku, en concentreert zich op het meer realistisch gebruik van de nunchaku. Men leert zichzelf verdedigen met de nunchaku tegen stoten en trappen, en tegen aanvallen met wapens zoals messen, stokken en zwaarden. Deze stijl is ontworpen door mensen met
jiu-jitsu achtergrond.

   

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website 


Speciaal


 filmpje!