Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

Wat is Zelfverdediging voor vrouwen?

ZELFVERDEDIGING VOOR VROUWEN is bedoeld voor alle vrouwen die zich graag weerbaarder willen voelen (zowel  fysiek als mentaal) in de maatschappij.  De cursus bevat 4 lesuren verspreid over 2 lesdagen van 2 uren.  Tijdens de cursus zal er niet alleen oplossingen gezocht worden voor fysiek geweld, maar ook voor verbale ongewenstheden of kleine pesterijtjes/ seksuele intimidatie. Verzet tegen geweld is meer een kwestie van verbale en mentale strategieën en veel minder vaak, maar wel soms noodzakelijk, fysiek verweer. Er zal inzicht gegeven worden in zowel slachtoffer als de dader.


             


Zelfverdediging en weerbaarheid werken preventief. Het kan machtsmisbruik of geweldservaringen voorkomen.  De cursus is gericht op het vergroten van het gevoel van veiligheid door mensen te leren effectiever te reageren in uiteenlopende situaties. Er wordt steeds geoefend met werkvormen die fysieke en mentale onderdelen bevatten. Doel is om de kracht en de kwaliteit van vrouwen naar voren te halen en inzicht te geven in het effect van je reacties. De technieken die worden aangeleerd zijn simpel, eenvoudig toe te passen en zeer effectief. 
  
We bieden 3 verschillende modulen Zelfverdediging aan. De eerste module is een basismodule. De tweede wordt al wat moeilijker en bij module 3 leer je je ook verweren tegen meerdere tegenstanders en tegen messen, stokken en andere wapens.
 
Wat leer je in 4 basislesuren?
 - Gevaarlijke situaties inschatten en ernaar handelen 
 - Angst overwinnen en wilskracht leren gebruiken 
 - Lichaamshouding en uitstraling verbeteren 
 - Eigen mogelijkheden en krachten ontdekken en ontwikkelen 
 - Moeilijke en bedreigende situaties oefenen 
 - Duidelijk " NEE " zeggen en effectief stemgebruik 
 - Effectieve en éénvoudige zelfverdedigingstechnieken 
 - Handige tips en weetjes
 
Wanneer start de cursus?
Op het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn start er een cursus. De groep dient minimaal te bestaan uit 8 deelnemers. De cursuslocaties zijn: Best, Eindhoven en Veldhoven.  
 
De lessen
De cursus bestaat uit 2 lessen van 2x 2 uur.
  
Cursusgeld
Cursusgeld is 50 EUR. Deze dient contant bij de 1ste les betaald te worden.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kun je bellen naar 06-15426634 of stuur een mailtje naar info@sportschooldekkers.nl
 

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website